מתכון בקרוקולי עם ירקות שף ישראל דודק

מתכון ברוקולי עם ירקות

ברוקולי הוא ירק בעל ערך תזונתי גבוהה במיוחד, הוא מלא בויטמין c ובעוד ויטמנים כאלו ואחרים, על מנת לשמור על רוב תכונותיו הבריאים, יש צורך לעבוד עם הירק בעדינות, לכן במתכונים עם ברוקולי, רוב השיטת הכנה של הברוקולי הוא אידוי או בישול עדין.

יש צורך להבדין בין ברוקולי הנצרך טרי בחנות הירקות, לבין ברוקולי קפוא מהפריזר בסופר, בעוד שהברוקולי הטרי מהחנות יצריך חליטה קצת יותר ארוכה במים כמופיעה במתכוני ברוקולי רבים, הבורקולי הקפוא לעומתו לא יצטרך טיפול מקדים היות והוא מאבד כבר מהפריכות שלו בהקפאה, לכן החליטה או הבישול יהיו קצרים יותר משמעותית.

המתכון משולב עם כרובית בתנור מה שהופך את המתכון לבריא עוד יותר.

מתכון פשוט לברוקולי עם ירקות וכרובית בתנור :

מצרכים:

  • שקית קטנה ברוקולי מהמקפיא בסופר
  • 2 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 2 פלפל צהוב חתוך לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
  • 2 כוסות פירורי פרחי כרובית מהקפאה
  • 2 כפות שום כתוש
  • שמן זית
  • מלח פלפל שחור

אופן ההכנה:

מחמים תנור ל180 מעלות, בתבנית תנור מערבבים את כל המצרכים ביחד, מכניסים לתנור לכ25 דקות או עד שהירקות מתרככים, והמנה מוכנה, בתאבון

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.