מזרקים ממולאים בליקר תותים ביתי שף ישראל, פורסם במגזין פורים של 'טעימות'- מגזין המזון מבית 'משפחה', צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק

ליקר תותים ביתי מהיר מוגש בתוך מזרקים (כמו שיש בבתי מרקחת)

לא כל משלוח מושקע מצריך עמידה במטבח שעות, אפשר פשוט לשחק באריזת המשלוח ולהביא משלוח יצירתי כזה שיעלה חיוך על פני המקבל. המתכון הבא הוא רק דוגמה לצורת משלוח. לא אוהבים תותים? מלאו בכל ליקר אחר שאהבתם.                                             רוצים את זה ממש מעניין: השתמשו במזרקים הכי קטנים והביאו מזרק לכל סועד, צרפו דף עם הוראות הפעלה, " מחזיקים את זה בפה ושואבים הכל בלי ידיים".

פרווה | דרגת קושי – בינוני | מוצרים זמינים  | זמן הכנה כ- שעתיים,  20-25 מזרקים קטנים I ללא גלוטן

מצרכים:

  • 1 ק"ג תותים
  • 1/2 ק"ג סוכר
  • 1/2 בקבוק יין לבן איכותי
  • 1 כוס וודקה פרמיום
  • מעט תמצית וניל

אופן ההכנה:

  • מנקים את התותים, קוטמים העלה הירוק עם 1 ס"מ מהראש, משרים בקערת מים וסבון למשך 15 דקות ואחר כך שוטפים תחת זרם מים.
  • מעבירים לסיר עם תחתית עבה במיוחד את התותים, הסוכר, הוניל וכוס אחת של יין לבן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבעבוע עדין מאוד ומבשלים שעה וחצי לרוטב סמיך, ומערבבים מידי פעם שלא יידבק.
  • טוחנים במוט בלנדר למחית חלקה ומבשלים עוד רבע שעה.
  • מוסיפים את שאר היין ומבשלים 5 דקות.
  • מעבירים למעבד מזון, ותוך כדי טחינה מוסיפים את הוודקה. טועמים ומוסיפים עוד וודקה לפי הטעם.
  • מסננים במסננת דקה, ממלאים במזרקים, אורזים ושולחים.

פורסם במגזין פורים של 'טעימות'- מגזין המזון מבית 'משפחה',

צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.